Pablo Software Solutions
Saskia van de Ven - Vink

Ook werk ik n avond per week als medewerker muziek bij Ipse - de Bruggen, locatie Landgoed Ursula. Ik ben daar onder andere dirigent van de Ursulaband. Dit is een band bestaande uit mensen met een verstandelijke beperking.  Het is een functie met een enorme uitdaging. Het maken van muziek is n, maar het samenwerken met de deelnemers is ook erg belangrijk. Zorgen dat het mooie muziek wordt, en dat we met zijn allen op tijd hetzelfde spelen! (en dat is moeilijk hoor!)
Het werken met deze doelgroep vind ik erg leuk. Tijdens mijn stages van de activiteitenbegeleiders-opleiding deed ik dit al met veel plezier.

Naast de Ursulaband heb ik ook een muziekgroepje met bewoners van wat lager niveau. Met hen maak ik gezellig muziek. Meestal speel ik accordeon, en de deelnemers begeleiden dat met kleine (ritme) instrumentjes.
Ik ben dirigent van kinderkoor Allegro. Het koor is niet groot. Het ledenaantal schommelt rond de 15 meiden. Toen ik begon waren er nog maar een stuk of 7. Ondanks dat het een klein koor is zingen de dames n heren erg goed en met veel plezier.
Bij Allegro hoort 'tegenwoordig' ook een jeugdkoor: Spirit
het koor bestaat uit ongeveer 12 meiden tussen de 12 en de 25 jaar.
Omdat zij steeds kleiner worden en zij geen dirigent en pianist meer konden vinden zingen ze nu vaak samen met Allegro. In de toekomst willen ze ook graag weer aparte vieringen gaan zingen. Daar werken we nu aan!
Kinderkoor "allegro" en de misdienaars tijdens het dagje uit, juni 2008
Het tweede kinderkoor waar ik vanaf half april 2006 dirigent/ pianist van ben is "de Meerzangertjes" in Hoofddorp. Dit is een kinderkoor van ongeveer 15 kinderen. Dit kinderkoor zingt (licht) Christelijk repertoire, maar ook populaire (kinder) liedjes.
kinderkoor "Allegro"
Jeugdkoor 'Spirit'
Kinderkoor "De Meerzangertjes"
Kinderkoor "st. Jan de doper"
Shantykoor "de Vlietzangers"
De Ursulaband
 
 
Klik om direct naar een koor te gaan
kinderkoor de M|eerzangertjes in verpleeghuis Eijkenhove, mei 2008
Het koor waar ik het langste bij ben als pianist / organist is het kinder- en tienerkoor in Leimuiden/ Rijnsaterwoude. Ik speel daar vanaf 1996, met een korte onderbreking van een jaar vanwege mijn studie,
Als het nodig is spring ik bij als dirigent, zoals gebeurde tijdens ziekte van de dirigent, het tweede halfjaar van 2006. Gelukkig kwam alles goed, en ben ik weer terug op het pianokrukje. Dit koor zingt in onze eigen kerk, waar wij ook getrouwd zijn. En dat blijft altijd wel een beetje speciaal!
 
het kinderkoor tijdens het dagje uit in drievliet, juli 2008
Vanaf april 2008 dirigeer ik Shantykoor de Vlietzangers. Een grote groep van ongeveer 40 enthousiaste mannen die shanty's en levensliederen zingen.
Opgetreden word er in (zorg) instellingen, feesten, partijen en (shanty) festivals.
Het koor wordt begeleid door diverse instrumenten waaronder accordeon en slagwerk.
Na de repetitie is er altijd een 'derde helft' waarin het k erg gezellig is!
de Vlietzangers op vlaggetjesdag in Scheveningen, juni 2008
 
 
de Ursulaband tijdens het concert bgv het 40 jarig bestaan, juli 2008
Saskia
Dirigent
Lessen
Workshop
Act.beg.
CV
Agenda
Media
Foto
Contact
Links
www.koordirigent.com
Saskia van de Ven - Vink